torstai 28. elokuuta 2014

Valkoista nahkaa ja pehmeitä unia

Sain tehtäväkseni ommella veneeseemme uudet patjanpäälliset (osa1) ja samalla uusimme myös patjat. Aluksi etsimme kankaita, kunnes löysimme miellyttävää valkoista nahkaa. Nahka saapui meille Saksasta saakka. Odottavan aika oli pitkä, mutta vihdoin odotus palkittiin ja 13 metriä nahkaa saapui. Nahkaa oli helppo ommella, vaikka ajattelin sen olevan vaikeaa. Ostin ompelua varten koneeseeni nahkaneulan. Lanka oli tavallista polyesterilankaa.
Patjamateriaali löytyi jo aiemmin matkatuliaisina eräältä reissultamme. Leikkasimme yhteistuumin vanhojen patjojen kaavoilla uudet patjat ja käytimme uusia patjoja sitten kaavoina nahan leikkaamisessa. Kun tuskailin ääneen, patjojen reunasoiron leikkaamista, mieheni sanoi, että hän voi leikata sen sirkkelillään. Ihmettelin ääneen hänen ehdotustaan, mutta perheessämme luovuus välillä kukoistaa. Hän nosti sirkkelin pihalle ja mittasi sopivan pituuden rullasta ja sahasi nahkarullan siitä kohdalta poikki. Uskomatonta, mutta totta - se onnistui. Minulla olikin yhtäkkiä 13 metriä oikeaan mittaan leikattua nahkasoiroa. Kiitollisena otin tämän palveluksen vastaan. 
Kävin vielä ostamassa 1cm paksuista vanulevyä, jonka kiinnitimme sprayliimalla pehmentämään patjan pintaa. Se myös viimeisteli patjojen reunapinnat pyöreämmäksi. 

Vaikein työvaihe oli patjojen asentaminen valmiisiin päällisiin, mutta onnistuimme siinä yhteisvoimin. 


Nahkapalasia jäi pieniä palasia ylimääräiseksi ja niistä sainkin idean ommella pienen nahkakassin pienelle tytölle. Tämä pieni vieras tuli onnelliseksi uudesta kassistaan.

Olen tyytyväinen lopputulokseen ja toivon, että näiden patjojen päällä näkee pehmoisia ja kauniita unia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.