lauantai 23. elokuuta 2014

Valoa ja tunnelmaa olohuoneeseen


Olen kuukausia sitten siirtänyt olohuoneen kattokruunun yläkertaan. Jotenkin vain kyllästyin siihen. Tosin aluksi tuunasin sitä laittamalla helmikoristeet lamppujen juurelle, mutta lopulta siirsin sen olohuoneesta pois. En kuitenkaan halunnut luopua siitä, koska olimme yhdessä ostaneet sen. Olohuoneen "vanha" valaisin sai uuden elämän yläkerran makuuhuoneesta. 

En oikein tiennyt tai osannut päättää, millaisen valaisimen tahtoisin olohuoneeseen. Asialla ei sen vuoksi ole ollut mikään kiire, koska ledit valaisevat olohuonettamme. Niinpä olemme jo olleet ilman roikkuvalaisinta pitkän tovin. Joskus sanoin ystävälleni, että mielestäni Normann Copenhagenin 69 valaisin olisi mieluinen, mutta koko oli vaikea päättää. Olin haaveissani ajatellut kokoa L, mutta nyt olohuoneemme kaunistuksena on Norm 69 kokoa XXL, jonka halkaisija on 78cm. Lupasin ystävälleni, etten paljasta tarinasta enempää. 

Ystäväni tiesi, että pidän askartelusta ja tämä valaisin oli koottava itse. Askarteluvaihe oli minulle mieluista iltapuuhaa, kun lapset olivat menneet nukkumaan. Käytin siihen vain pari iltaa ja yhdessä puolison kanssa viimeistelimme kokonaisuuden kiinnittämällä sen oikeaan korkeuteen olohuoneeseemme. Lampun hankkiminen olikin yllättävän haastavaa, sillä meillä on himmennin katkaisijat olohuoneessa. Lopulta löysimme sopivan valon ja oikean "värisen" sävynkin. Päädyimme Airamin energiaa säästävään halogeenivaloon, jossa 630 lumenia (42W tai 240V). 

Uusi tunnelma olohuoneessa on mielestäni onnistunut. Toivottavasti sinäkin pidät siitä. 
Tunnelmallisia syksyn iltoja sinullekin lukijani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.