keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kukkia, neulontaa ja kynttilänvaloa

Olen vähän syksyihminen. Tykkään istuskella iltoja kynttilänvalossa ja takkatulen loisteessa. Syksyllä myös neulon enemmän kuin muulloin. Toisaalta minulla on aina jokin käsityö kesken, mutta syksyiseen kotoiluun minun kohdallani kuuluu neuletyöt. Tämä työ on jämälangoista syntyvä kaulaliina, jonka neitokaiseni on itse suunnitellut. Neulon huivia pyöröpuikolla (80cm) ja silmukoita on noin pari sataa. Tällä tavoin raidat tulevat huivin pitkittäin, mikä oli huivin suunnittelijalle tärkeää. Huivi on helppo toteuttaa, koska neulon aina oikein. Sen vuoksi tämä ohje sopii myös aloittelijoille. 
Neuletyöt tehdään aina rakkaudella. 

Tässä on innokas apulainen Neiti Mirri, vaikka enemmän hän saa langat sotkuun kuin auttaa. Kummallisesti hän on heti paikalla, kun huomaa lankakerien liikkuvan. Kissamme on hyvin seurallinen ja kehrää usein. 
Tänään ilma tuntui jo niin syksyiseltä ja kolealta, että sytytin takan. Tuli lämmittää mukavasti ja tuo tunnelmaa olohuoneeseen. Ostin myös kotiimme kukkia sekä kuistille että maljakkoon. Neilikat ovat suosikkejani, sillä ne kestävät pitkään kauniina. 

Takan lämmössä on mukava istua hetki rauhassa neuletyön äärellä ja pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan itseään. Minulla onkin tapana syksyisin illalla istua hetki ja neuloa. Neuletyö ei aina edisty paljon, mutta pieni pysähdys on tärkeä hetki omaa aikaa. 

Kukat virkistävät mieltä. Ne antavat iloa ja voimaa arki-iltaan. 

Kukat toivottavat syksyn tervetulleeksi etukuistilla. Iltaisin istahdan portaille villasukissa ja kietoudun huopaan tai vilttiin. Hengitän raikasta syksyn ilmaa ja katson tähtiä. Haaveilen. Unelmoin. 
Meillä näkyvät tähdet hyvin, sillä ainoat valot ovat omat pihavalomme, mitkä kajastavat. Jos nekin sammuttaa, voi pilvettömänä iltahetkenä nähdä tuhansia tähtiä. Se on kokemuksena voimaannuttavaa. 

Syksy on ihmeellistä aikaa luonnossa, sillä kaikki saavat uusia sävyjä.
Tervetuloa tunnelmalliset kynttiläillat, takkatulen loiste ja tähtitaivas! 
Toivon kuulaita ja tunnelmallisia iltoja sinullekin lukijani.
Tervetuloa mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.