lauantai 27. syyskuuta 2014

Puutarhan pumpulia - vaaleanpunaista ja valkoista puutarhan pitsiä


"Unelmat käyvät toteen pikkuhiljaa. Jos unelmia ei ole, miksi sitten eläisin. Puutarhassa on aikaa mielen levätä ja valmistautua elämän antamiin tehtäviin - sen haasteisiin. " 
Näin olen kirjoittanut puutarhan suunnitteluvaiheessa 16.6.2009. Tänään jaan kuvia puutarhassani olevista kukista. Kaikki kukat olen itse sinne istuttanut ja hoitanut niitä itse. Kaunosieluna istutin koristepensaat ja kukat ensin ja vasta myöhemmin olen alkanut touhuta hyötykasveja puutarhaani. Kasveja valitessasi olen ottanut huomioon myös kasvin syysvärin. Pihallamme on vaaleanpunaisen ja valkoisten kukkien eri sävyjä. Puutarhani kukat tuovat iloa elämääni ja olen lisännyt niitä pikku hiljaa. 
Pioni on yksi lempikukistani ja tänä kesänä sain kuvata nämä ensimmäiset kullannuppuni terassin vieressä olevasta kukkapenkistäni. Nämä ovat niin kauniita ja tykkään tämän kukan sävyistä paljon.
Tämä kuva on hieman eri sävyisestä pionistani.
Tämä kaunokainen, kärhö, on ollut puutarhassani reilun vuoden. Tämä kukka on kaunis myös nuppuvaiheessa. Sen hentous, mutta sitkeys puhuttelee minua. 


Pihallamme on alppiruusuja muutamia eri lajikkeita ja ne ovat viihtyneet meillä hyvin. Tämä valkoinen kukkii aina runsaasti prinsessamme syntymäpäivän aikoihin ja on usein myös juhlapöydän koristeena.
Tämä alppiruusu on nuppuvaiheessa erityisen kaunis. Kukinnan väri on herkkä ja hempeä. 

Tämän alppiruusun olen saanut ystäviltämme valmistujaislahjaksi. 
Pihallamme on myös alppiruusulajike, joka kestää kuumuutta ja joka kevät ihmettelen, kun nämä ihanat pinkit kaunokaiset avaavat nuppunsa. Näiden kukat ovat vähän pienempiä kooltaan kuin muiden alppiruusujemme.

Kaunokuusama kaunistuu vuosi vuodelta. Tämän pensaan kukinnot näyttävät pitsimäisen ihanalta.
Viime syksynä istutin muutamia tulppaaneja ja kolme omenapuuta. Toistaiseksi emme vielä saaneet runsasta omenasatoa, mutta omenapuun kukat olivat kauniita.
Tämä hento ja kaunis kukka on isotähtiputki.
Tässä isotähtiputket suurena joukkona.
Tornionlaaksonruusun kukat ovat herkkiä ja kerrollisuus antaa ilmettä.
Kuutamohortensia on myös yksi lempipensaitani pihallamme. Ne toivottavat meille saapuvat tervetulleiksi. Kesällä niiden kukat ovat romanttiset ja puhtaan valkoiset.
Syksyllä kuutamohortensianlehdet muuttuvat kauniin keltaisiksi.
Istutin vaaleanpunaista myös syksyn iloksi terassilla oleviin kukkapylväisiin.
Nämä komeamaksaruohot kukkivat edelleen, vaikka säät ovat jo kylmenneet. Puutarhassa on myös paljon muita kukkivia kasveja ja pensaita. Välillä on hyvä pysähtyä kaiken touhun keskellä ihastelemaan luonnon suuria ihmeitä - on syksy niin ihmeellinen. Syksyn kauneutta sinullekin lukijani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.