lauantai 22. marraskuuta 2014

Tähtien tuiketta ja tunnelmia joulun odotuksesta


Havahduimme aamupalakeskustelussa, että kuukauden päästä joulu kolkuttelee ovella. Olin jo viikolla suunnitellut, että tänä viikonloppuna on lupa viritellä tunnelmavaloja. Tämän kuvan joulutähti on viimevuoden jouluvaloalennuskorista ostettu. Kaunis se on, mutta ongelmana on vain lyhyt johto. Olemme tehneet periaatepäätöksen, että yhtään jatkojohtoa ei kodistamme löydy. Sen vuoksi ripustin sen nyt tähän vieraseteisen naulakkoon tuomaan tunnelmaa. Tuoli on Vepsäläisen muuttomyynnistä löytynyt helmi. 

Pianon päällä tunnelmaa tuovat hopeiset koristeledit. Ne ovat sopivasti pianon mittaiset ja valaisevat pianon koristeellisesti. Tykkään näistä valoista kovasti ja nämä ovat löytyneet Prisman valikoimasta. Taulut olen ostanut Iskusta ja olen itse tuunannut niitä koristemaalaamalla.
Meillä joulunaika alkaa siitä, kun lapset alkavat soittaa joululauluja. Tämä nuotti on soinut meillä jo pari viikkoa ja laulu kuulostaa jo aivan hyvältä. Joulukonsertti on ensi lauantaina musiikkiopistolla. Se aloittaa meidän perheessä todellisen joulun odotuksen. 


Mitä pimeämpää ulkona on, sitä enemmän meillä poltetaan kynttilöitä. Nostin pitkästä aikaa muutamia Pentikin poroja kirjahyllyn päältä koristamaan olohuoneen pöytää. Harvemmin tulee poltettua niissä kynttilöitä, mutta nyt perjantaikauppareissulla pistäydyimme yhdessä ihastelemassa Pentikin joulua ja mukaan tarttui tämä pallokynttilä sekä isoon poroomme pitkät kynttilät (siitä myöhemmin).Ripustelin isot joulutähdet ikkunoihin. Isoja joulutähtiä meillä on kaksi. Ensimmäinen on olohuoneessa ja toinen on keittiössä. Tähdet koristavat ikkunoitamme jo kolmatta vuotta. Olen löytänyt ne Etolasta. Näissä on todella pitkä johto ja sen vuoksi ne on helppo ripustaa melkein mihin vain. Lisäksi johdosta löytyy välikatkaisija, joka helpottaa käyttöä. 
Kuvan pallovalot olin jo viikolla asettanut tähän, vaikka ne siirtyvät toiseen paikkaan kuusen astuessa sisään. Pallovalot posti toi jokin aika sitten ja näitä löytyy Sisustus Jadelinin valikoimista. Nämä sisustusvalot ovat sellaiset, että niitä voi pitää esillä vaikka ympärivuotisesti. 


Kodissamme tuoksui myös joulupiparit, sillä piparitalon elementit valmistuivat tänään. Meidän joulukoti rakentuu tunnelmasta ja hyvästä, lämpimästä kodin ilmapiiristä. Suunnittelemme joulun koristelun koko perheen voimin yhdessä. Tietysti jouluumme kuuluu perinteitä ja pysyvyyttä, mutta yhteinen suunnittelu ja joulun valmistus on osa meidän omaa jouluamme. Koristelu on jo suunniteltu, mutta siitä myöhemmin lisää. 

Tunnelmia ja tuoksuja sinunkin viikonloppuun lukijani! 

3 kommenttia:

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.