sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kodinhoitoa ja arkeaArki on usein tavallista: pyykinpesua, vaatteiden liittelyä, imuroimista. Olemme useasti olleet tyytyväisiä kotimme kodinhoitotilaan ja arkieteiseen. Ne ovat käytössä joka päivä ja voin sanoa, että vieläkin olen tyytyväinen tähän romanttiseen tapettiin. Sitä katsellessa kotityöt tuntuvat mukavilta melkein aina. Pitkä pöytä mahdollistaa liittelyn tason päällä ja nelihenkisen perheen vaatteet mahtuvat kodinhoitohuoneeseen säilytykseen. Perheessämme ei kerrytetä pyykkivuorta, vaan joka aamu ennen töihin lähtöä laitamme ajastimella koneeseen yhden "erän". Töistä tullessa voi sitten ripustaa pyykit kuivumaan kahvihetken jälkeen. Olen opettanut lapset pesemään omat treenivaatteensa treenien jälkeen, mikä helpottaa itseäni nyt huomattavasti. 


Kotimme on suunnitellut Suunnittelutoimisto K Kellokoski ja olemme olleet tyytyväisiä näihin ratkaisuihin. Kodinhoitotilaan on suunniteltu puhdas ja likainen puoli erikseen. Lisäksi arkieteisestä löytyvät vaatehuone ja tekninen tila. Saunan ja pesuhuoneen yhteydessä on pukuhuone ja erillinen wc. Ne ovat myös kätevästi vierashuoneen vieressä. 


Pukuhuonetta somistavat vanhat haravat, jotka on öljytty mustaksi. Naulakot olen hankkinut aikoinaan Pentikiltä, kun muutimme tähän kotiin. Nämäkin naulakot aion päivittää lähiaikoina ja säästän nämä naulakot tulevaan pihasaunaamme. 


Arkieteiseen on suunniteltu reilusti tilaa erilaisille takeille, kengille, monoille ja luistimille kaappeihin ja laatikoihin. Kukin vuorollaan tekee " kenkävuoron", jos kaapeista ei löydy enää pareja.

Metsätapetti rauhoittaa tilaa ja kaappien yläpuolella olevat vaakaikkunat tuovat luonnonvaloa huoneeseen. Tämän huoneen lempinimi on "possueteinen". Tähän tilaan olen suunnitellut naulakkopäivitystä, josta myöhemmin lisää. Vaatehuoneestakin siinä yhteydessä lisää. 


Nämä kuvat on otettu kesällä, mutta kyllä possueteisemme syksyllä ja talvellakin toimii, kun vaatehuoneessa on tilaa säilyttää kausivaatteet. Arki on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.
Mukavaa arkiviikkoa sinullekin! 

8 kommenttia:

 1. Oikein mukava blogi sinulla, ehdottomasti täytyy jäädä seurailemaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ❤️ ja tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 3. Täältä löytyikin kiva blogi ja kaunis koti. Täytyy ajan kanssa tutustua blogiisi kunnolla. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos❤️ Tervetuloa seuraamaan!

  VastaaPoista
 5. Oi mikä luxuskodinhoitohuone! Tulin vastavierailulle ja päätin ryhtyä lukijaksi :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Paula! Olen ollut tyytyväinen näihin tiloihin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.