torstai 28. toukokuuta 2015

Kukkaiselämää


Tänään huomasin puutarhassamme kauniita kukkia. Yritin lähettää niistä kuvia anopilleni, joka rakastaa kukkia yhtä paljon kuin minä. Kuvani eivät saavuttaneet häntä. Niinpä päätin jakaa kukkakuvia myös täällä, jotta anoppikin näkee tämän hetken "kukkatilanteen". Kukat ovat tärkeä osa pihan "sisustusta".

Eriväriset alppiruusut ilahduttavat ja aloittelevat kukkimistaan juuri nyt. Joka kevät hennot ja vaaleanpunaiset kukat ilahduttavat herkkyydellään. Kukinnon loppuvaiheessa kukat muuttuvat valkoisiksi. 


Alppiruusut koristavat pihaamme taloa ympäröivillä istutusalueilla. Istutusalueet on rajattu isoilla luonnonkivillä, jotka ovat löytyneet tontiltamme jo rakennusvaiheessa. Olen valinnut kaikki kukat ja puut pihallemme, sillä sisälläni asuu pieni puutarhuri (ilman koulutusta). Värimaailma on mietitty ja kukat ovatkin sävyiltään vaaleanpunaisesta, valkoiseen, lilaan ja pinkkiin. Viime kesänä yllätin itsenikin ja istutin sinisiä kukkia. Olen kai syntynyt vaaleanpunaiset silmälasit silmillä - pieni haaveilijasielu. 


Pihaantulon yhteydessä luonnonkivipenkissä kasvaa pinkkejä alppiruusuja. Niiden kukat ovat sirot ja hennot, mutta räväkät. Alppiruusujen juurelle olen istuttanut pieniä vaaleanpunaisena kukkivia varjoyrttejä. 
Tämän yksilön olen saanut ystävältäni valmistujaislahjaksi. Tänä keväänä se kukkii ensimmäistä kertaa. 


Metsän reunassa pihaamme koristavat pilvikirsikat. Ne ovat juuri nyt ihanassa kukassa. Tässä tämän hetken kukkaiselämäntilanne pihaltamme. Kukkaista loppuviikkoa sinullekin! 

Anni


3 kommenttia:

  1. Teillä näyttääkin niin kauniilta. Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sike. Viikko on käynnistynyt hitaasti, mutta varmasti. 😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.