torstai 14. toukokuuta 2015

Tähdellinen työskentelypaikka


Tähdellinen työpiste syntyi sattumalta. Olohuoneen viereinen huone on pelihuone, jonka nurkassa on rauhallinen tila työskentelylle. Tässä paikassa maksetaan laskut, kirjoitetaan työsähköpostit, luetaan lasten wilmaa, tulostetaan työhön liittyviä asioita. Koululaiset käyttävät työpistettä myös, jos läksyksi on tullut vaikka kirjoittaa sähköposti ruotsiksi opettajalle tai tehdä projektia eteenpäin. Välillä bloggailenkin tässä, kun muut perheenjäsenet pelaavat. Yhteinen sopimus on, että tämä työpiste pidetään siistinä - aina valmiina. 


Olen joskus aiemminkin kirjoittanut siitä, että meillä usein esineisiinkin liittyy jokin tarina. Tämä tähti löytyi minilomamatkalta Kokkolasta sisustusliike Zinnasta. Olimme pitkästä aikaa kaksin liikkeellä ja tämä pieni tähti on muisto yhteisestä reissusta. Se oli arjen tähtihetkiä. Tähti on Lexingtonin valikoimasta ja se on metallia. Ajattelin sen aluksi pihasaunaan, mutta pihasaunan pintatyöt ovat vielä kesken ja sisustus saa hetken vielä odottaa. 


Työpöytä on Villinki-mallistosta ja on ollut meillä vuosia. Siinä on jo elämänkokemuksen kolhujakin nähtävissä. Pöydän laatikostot ovat pitkät ja tilavat. Keskimmäiseen lokeroon saa hyvin piilotettua tietokoneen ja johdot kulkevat ns. takakautta. Työtuoli on löytö Veljekset Keskiseltä. Työpöydän alla, bassokauittimen päällä on pieni musta tulostin, mikä myös piiloutuu hyvin, mutta ajaa asiansa. 


Runotaulu on löytö viime kesän mummolareissulta, kun vierailimme mummolan lähikaupungissa. Pelilauta on löytynyt Tigerista. Pienet yksityiskohdat tuovat viihtyisyyttä tähän nurkkaukseen ja yksityiskohdat vaihtuvat tunnelmien mukaan. 


Tähtiteema jatkuu yläkerrassakin työpisteen läheisyydessä. Joulu kyllä meni jo aika kauan sitten, mutta nämä Pentikin kohokuvioiset tähdet roikkuvat minulla ikkunassa vieläkin. Ne ovat niin kauniita. Yläkerran työpiste on minun sekä ompelupaikka että työpiste. Levollinen tunnelma syntyy, kun tavaroille on varattu paikka. Designers Guildin tapetti on kauneimmillaan, kun sitä saa katsoa "puhtaalta pöydältä". Ikean valaisin saa toistaiseksi antaa valoaan. Isot lipaston laatikot kätkevät paljon tarpeellista tavaraa, jotka kuitenkin löytyvät helposti. Aiemminhan meillä oli tällä seinällä sänky, mutta vesisuonien vuoksi siirsimme sen vastakkaiselle seinälle. Tämä huone on tavallaan yhtäaikaa lepotila ja rentoutumispaikka. Rentouttavaa vapaapäivää sinullekin!

Anni


2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.