tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäinen päivä


Ensimmäinen kesäinen päivä ja kierrellessäni puutarhassa kiinnitin huomiota vain kukkiin. Kirjoitinkin jo aiemmin tästä kaunokaisesta ja yritin vangita kuvaan mahdollisimman monta kukkaa. Tykkään tästä alppiruususta, sen kukkien sävystä ja siitä, että se kukkii vähän myöhemmin kuin muut pihallamme olevaat rhodot. Eräänä keväänä opiskelupaikkakunnalta palatessani olin saanut terassilleni nämä kukkapylväät. Kukkapylväillä on tietysti tunnearvoa, mutta myös kädenjälki näkyy. Jokainen nurkka on sahattu jiiriin, joten näissä ei ole nurkkalautoja ollenkaan. Useana kesänä olen istuttanut näihin rautayrtit, koska ne kestävät tässä kohtaa pihallamme olevan kuumuuden. Tänä kesänä tein poikkeuksen ja istutin perinteiset riippapelargoniat. 


Isotähtiputki on herkkää katseltavaa ja tänä kesänä se kukkii runsaana. 


Tämän kukan istutin viime kesänä ja hyvin on säilynyt talven yli. Nuppuja on paljon. 


Komeamaksaruohoissa on paljon nuppuja, mutta nämä kauniit vesipisarat houkuttivat kuvaamaan ja ikuistamaan hetken. Kauneus on katsojan silmissä. Ruusuorapihlajalla on kauneusarvo ja sen kukat ovat huumaavat. Etukuistilla komeilee tänä kesänä miljoonakellot. Ne ovat helpot - ei tarvitse nyppiä, ainoastaan vettä täytyy muistaa lorautella joskus. Kesällä ei kannata ottaa liikaa paineita. 


Terassin vieressä pienet kartiomarjakuuset ovat jo saaneet muotoa ja korkeutta. Juurella verhoangervot tuovat valkoista iloa elämäämme. Ne ovat viihtyneet hyvin havujen juurella. Taustalla näkyvät tuiviot ja pallokuusi. Harvinaisen pitkälle kesään venähti, mutta nyt on ensimmäiset terassikaffet juotu pioninnuppujen äärellä. 
Lämmintä päivää sinullekin!

Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.