maanantai 15. kesäkuuta 2015

Tuulinen kesäpäivä


Tänään on tuulinen päivä ja tuntuu, ettei kesästä sään puolesta ole tietoakaan, kun ulkona on niin kylmä. Tyttäreni kysyi aamulla, että milloin se kesä tulee? Otin kuitenkin muutamia kukkakuvia tänään tuulen tuivertaessa. Pionit ovat nuppuvaiheessa ja kukkivat penkissäni toista kertaa. Odotan jo nuppujen aukeamista malttamattomana. 


Tämä alppiruusulajike kukkii hieman myöhemmin kuin muut ja nuput ovat aukeamassa. Taustalla näkyvät multakasat ovat "lähiruokaa" - siinä on meidän perunamaa. 


Kaunokuusamat kukkivat runsaasti. Tämä on yksi lempipensaista pihallamme ja ei vaadi kauheasti "huolenpitoa". 
Kiviportaiden vieressä monivuotiset kukkaset ovat levinneet omatoimisesti ja tällä hetkellä kukkivat kauniisti. 


Tornionlaaksonruusussa on nuppuja paljon ja muutama nuppu on jo auennut kukaksikin. Kaksi ruusua leikkasimme juuresta poikki, kun niihin oli tullut "pöpö". Lehdet käpertyivät ja vaikka kuinka yritin torjua "pöpöä", en onnistunut. En halunnut, että se leviää kaikkiin ruusuihin ja siksi leikkasin "sairaat yksilöt". Se oli hyvä ratkaisu, koska nyt muut ruusunnuput ovat aloittamassa kukintaansa. 

Sirkkeli laulelee ulkona tuulen tahdissa, mutta sen aikaansaannoksista lisää myöhemmin. Iloista kesäpäivää sinullekin ja tervetuloa uusille lukijoilleni!

Anni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.