perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kasvimaan kuulumisia


Kuljeskelin pihallamme ja tarkistin kasvimaan tilannetta. Huomasin, että pieniä marjapensaita koristavat raakileet. Olen istuttanut kaksi mustaherukka- ja kaksi punaherukkapensasta pari vuotta sitten. Viime kesänä leivoin marjoista yhden piirakan - ehkä tänä kesänä jo kaksi. Sato näyttää niin "runsaalta".


Lähiruokaperiaatteella istuttamani perunat (ne näkyvät keittiön ikkunasta) ovat myös reippaasti kasvaneet. 


Tomaatin raakileita kurkistelee jo lehtien kätköistä. Minulla on kaksi tomaatin tainta istutettuna ja vaikuttaa meille sopivalta määrältä. 


Salaattia saa syödä niin paljon kuin vain ehtii ja jaksaa. Hyvältä se maistuu omalta kasvimaalta kerättynä.


Tämän kesän uutuus meidän pihallamme on ruukussa kasvava minikurkku. Minä tosin suurensin ruukkua. Leikkasin ruukun pohjan pois ja istutin kurkun kasvimaalaatikon mullan suojaan. Tämä on ollut hyvä ja satoisa kurkku. Olemme syöneet jo useamman oman kasvimaan kurkun. Lapsista ne on hauskoja, kun saa syödä koko kurkun kerralla.


Sipulit ja porkkanat ovat vähän sateen jäljiltä rempallaan, mutta kyllä ne hyvin ovat kasvaneet. En koe olevani mikään viherpeukalo, mutta ainahan voi äidille soittaa ja kysyä neuvoja. Tänä kesänä kasvimaa on ollut mukavaa kesäpuuhaa. 

Kasvimaaterkuin 
Anni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.