tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kelluvan kesäkodin sisustus


Kelluva kesäkotimme on saanut uuden ilmeen. Minä olen keskittynyt tekstiilien valitsemiseen ja veneen sisustuksen värivalintoihin, kun puolisoni on keskittynyt isompiin pintoihin. Tehtävä on ollut mielenkiintoinen ja mieluisa, sillä onhan kyse koko perheen kesäpaikasta. Kelluvan kesäkodin värimaailma on sekoitus valkoista, ruskeaa, mustaa ja harmaata. Piristykseksi valitsin pisaran keltaista. Keltainen väri on myös osa veneen historiaa ja hyvä säilyttää muistona näkyvissä. 


Harmaavalkoiset tyynyt ovat Eurokankaan mallistosta ja samoin niiden sisällä olevat sisustustyynyt. Sarjaan kuuluva rantakassi oli ihan pakko ottaa sisustukseen mukaan ja siellä säilytetäänkin fleecehuovat ja villasukat, jotka kesäiltoina ovat hyvinkin tarpeelliset illan hämärtyessä. Rantakassi on myös kätevä kauppakassi, jos tarvitaan reissussa sellaista. Keittiörätti on samaa sarjaa. Tuotteet ovat 100% puuvillaa ja nämä saa pestä 40°. Matto on kuvausrekvisiittaa omasta keittiöstämme. 


Keltainen pilkahtaa tyynyissä ja valitsin kaksi erilaista kuosia. Tyynyt ovat monikäyttöiset. Päivällä ne palvelevat sisustuksen merkeissä lomailijoita ja yöllä niihin sujautetaan tyynynpäälliset yöunia varten. Kelluva kesäkodin keittiö on superpieni, mutta tehokas. Tässä vähän keittiötavaroita. Peltipurnukoissa säilytetään sokeria, keksejä yms. Retkikattila ja paistinpannu ovat kätevät ja sopivan pienet veneen keittiöön. Kuksat mieheni on tuonut tuliaisina Lapinreissultaan. Tarjotin on hänen hankkimansa tuliainen työmatkalta. Tyynykankaista jäi sopivat palaset patalappuihin. 


Eilen vihdoin toteutin yhden kesälomatoiveistani ja vierailin pitkästä aikaa Tiirinkosken tehtaalla Hämeenlinnassa. Kerrassaan ihana putiikki. ❤️ Suosittelen lämpimästi. Mukaan sieltä tarttui pieni musta kori ja kuvan leikkuulauta (pari muutakin juttua). Leikkuulauta on kaksitoiminen: toisella puolella on leikkuulauta ja toisella puolella musta, nihkeä pinta. Koko ja monitoimisuus puhuivat puolestaan ja ostin tämän veneemme keittiöön. Kori on myös kätevä, kun sen voi ripustaa koukuista seinälle. Minulla olikin mielessä heti paikka tälle korille kesäkeittiöön, sillä säilytyslokeroita ei voi olla koskaan liikaa. Uudistin myös veneen pienet verhot. Löysin Eurokankaan palakorista valkoista, valoverhokangasta. Piirsin ensin vanhoista verhoista kaavat ja kaavojen avulla ompelin uudet verhot - kaikkiaan kymmenen pikkuista miniverhoa. Kangas oli hyvin liukasta ommeltavaa ja sen vuoksi otin varman päälle ja silitin kaikki verhojen päärmeet ennen ompelua. 


Tässä vielä ohjeet helpoista patalapuista. Patalappujen sisäpuolelle laitan aina silityslaudan päällisessä käytettävää kangasta, tuota harmaata (en nyt muista sen nimeä). Se kestää kuumuutta ja ei päästä sitä läpi kovin hyvin, mutta kuitenkin se on pehmeää. Lisäksi pehmeää ja aika ohutta huopaa tai vanua. Lenkit ompelin kangassuikaleista. Tässä vielä lähikuva kangaskerroksistani. Aluksi asetin patalappusen kankaan oikeatpuolet vastakkain. Molemmille puolille laitoin "silityslautakangasta" ja viimeisenä kerroksena ohuet vanut. Ompelin reunat, mutta jätin yhden reunan kääntöaukoksi. Käänsin patalapun oikeinpäin ja tikkasin ympäri sekä lisäsin ripustuslenkin. Pienet jutut tuovat iloa myös kelluvassa kesäkeittiössä. Ihanaa kesäpäivää sinulle lukijani!

Anni
4 kommenttia:

  1. Onnea kelluvaan kotiin. Pysykää pinnalla ♥

    VastaaPoista
  2. Ihania hetkiä kelluvaan kotiinne <3

    VastaaPoista
  3. Ihanan kauniita raikastuksia kelluvaan kotiinne <3. Minusta on mukavaa myös sisustaa myös kesäkoteja, olkoon se asuntoauto tai kelluva koti tms. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.