tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesäinen leikkimökki


Leikkimökki sai uuden ilmeen, kun minä päätin tarttua maalipensseliin. Maalasin koko pikkumökin sisältä. Maali saa ihmeitä aikaan. Sängyt on rakennettu jo edellisenä kesänä. Ensin oli vain parvisänky ja tikkaat. Lopulta sinne tuli toinenkin sänky, sillä kaksin on aina kauniinpaa. Leikkimökki on edelleen ahkerassa käytössä. Siellä nukutaan ja löhöillään, oleskellaan, luetaan, piirretään tai kirjoitetaan. Se toimii yökyläilymajana. Joskus olen vienyt aamiaisenkin sinne lapsille. 


Mökki on kokonaan puolisoni käsialaa ja tehty jo aikojen alussa, kun lapset olivat pieniä. Vuosien mittaan se on muuttanut muotoaan. Ketut vartioivat unta ja ne ovat lasten koulukäsitöitä. Kumpikin on tehnyt oman kettunsa. Leikkimökki on harjalle asti auki sisältä ja se lisää tilantuntua, vaikka mökki ei oikeasti iso olekaan. Leikkimökkiin on rakennettu aikoinaan hieman moderni keittiö, johon kuului pitkä taso. Taso on rakennettu puuparketinpalasta. Nykyään se toimii piirustuspöytänä. Keltaiset tuolit löysin vapputorilta ja ne sopivat leikkimökin sisustukseen mainiosti. Tekstiilit ja kankaat hankin ikeasta. Lakanat ovat vanhat Marimekon pöytäliinat ja patjat ovat Jyskistä. Räsymatot ovat myös löytö vapputorilta. 

Pihaleikkivälineet säilytetään myös leikkimökissä. Slacklining tasapainoliina  (Gippon) sopii hyvin sisustukseen, vaikka se muistuttaakin lähinnä kuormaliinaa. 


Verhot ompelin Ikean kankaasta. Pidikkeiden avulla verhoihin tulee vähän juhlavuutta.  Verhot ovat niin leveät, että niillä saa pimennettyä huoneen. Leikkimökin vanhat kotileikkiastiat asettelin vain koristeeksi. Harvoin niillä enää meillä leikitään, mutta en voinut niitä poiskaan ottaa. Somistin mökkiä pienillä riippuvilla koristeilla - ne tuovat vähän tunnelmaa. 


Lapsillamme on ollut punainen Brion hella, mutta puuseppä valmisti "hellanraadosta" vielä modernin "induktiolieden". Nappulat säilytettiin ja laitettiin muistoksi tähän uuteen versioon (viime kesänä). Astiat ovat koristeena hyllyllä. Soittokello toimii ja toivottaa tervetulleeksi!

Kesämökkiterveisin 
AnniEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.