torstai 9. heinäkuuta 2015

Ommellen onnea arkeenOlin tänään melkein koko päivän yksin kotona. Päätin pitää vapaata kotitöistä ja tehdä sellaista, josta pidän. Nostin ompelukoneet pöydälle ja aloin ommella. Näiden vaatteiden kaavat löytyvät Suuri Käsityö-lehdestä 5-6/2015. Kaapin kätköistä löytyi kivoja kuoseja ja valmiiksi resoria, joten minun ei tarvinnut lähteä ostoksille. Paitakankaat olen ostanut milloin mistäkin putiikista, kun olen ollut reissussa. Nämä pöksyt ovat pehmeää farkkua. Tikkasin saumat kaksoisneulalla. Leikittelin langoilla - toinen on sininen, toinen vaaleanpunainen. Etutasku tuo kivan ilmeen housuihin. Sinne mahtuu tutin sujauttamaan. Takataskun tilalle silitin liimatarrakirjaimen.


Paitoja tein peruskaavalla. Eri kuosit tuovat vaihtelua ja tekevät heti uuden ilmeen vaatteeseen, vaikka kaava on sama. Se tuntuukin huvittavalta. Pääntien huolittelin kaitaleella ja kaksoistikkauksella. Hihansuut ja helmat vain päärmäsin. 


Virtahepoja


Ei pöllömpi paita. Tämän paidan kaavassa oli kiva toteutus hihansuussa. Hihansuiden alavara oli valmiina jo kaavassa ja ommel ommeltiin tuonne pidemmälle. Lapsen käteen hihansuu tuntuu pehmeältä pidemmälle ja minusta myös näyttää kivalta. 


Metsän eläimet

Ompelin yöppärit. Housujen kuosin asetin niin päin, että taaperon istuessa eläimet näkyvät hänelle oikein päin. Pöksyjen kaava on sama kuin farkuissa - tosin yöppäreihin en ommellut taskua. 

Lämpimiä ajatuksia kummilapsellemme. 
Ompeluterveisin Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.