maanantai 10. elokuuta 2015

Lapintuliaiset


Kävimme Lapissa sekä Suomen että Norjan puolella ihailemassa kauniita maisemia ja myös sukulaisten luona. Reissumme oli onnistunut ja täynnä elämyksiä ja tässä vain murusia teille.  Muoniossa tutustuimme revontulien loisteeseen ja matkamuistoksi tarttui neljän tuulen lakki. Valitsimme kaikille sopivan koon ja väriksi mustan. Tämä roikkuu nyt pihasaunan naulakossa odottamassa talven kylpyhetkiä. Pää pysyy lämpimänä, kun pulahtaa paljuun uimaan saunasta. 


Rovaniemellä pääsimme tutustumaan konkreettisesti paikalliseen taide- ja käsityöpajaan. Etsimme ensin kaupungilta lapinrumpua, mutta emme löytäneet mieluista. Toiveena oli iso ja pyöreä. Lopulta mieheni soitti suoraan valmistajalle, Irene Kangasniemelle ja pääsimme heille vieraaksi. Löysimme meille sopivan soittimen. 


Saimme nähdä ja kokea, mitä kaikkea porosta voidaan tehdä. Se oli upeaa ja oli ihanaa, kun lapset saivat ihmetellä ja kysellä. Tämä rumpu on käsityötä. Arvostamme molemmat sitä. Kaikki kuvioinnit ovat symboliikkaa, josta saimme selitykset sähköpostiin. Näimme ja koimme, millaisista materiaaleista ja millaisin tekniikoita rumpumme on tehty. Rummun kalvo on mm. luonnonvärjättyä poronnahkaa. 


Lapinrumpu on entisaikojen Lapin ihmisten tulevista asioista kertova soitin. Siihen liittyy paljon uskomuksia ja tarinoita. Nykyään rumpu on todella yksilöllinen ja harvinainen lahjaesine. Meille siitä tuli matkamuisto, jota voi myös käyttää. 


Lopuksi saimme Irenen puumerkin soittimeen. Saimme ystävällisen vastaanoton ja voinkin lämpimästi suositella vierailupaikaksi, jos pidät elämysmatkailusta. 

Koru - ja Taidekäsityö A. Kangasniemi Rovaniemi oli tutustumisen arvoinen. Lisää tietoa www.hornwork.fi

Iloista elokuuta!
AnniEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.