lauantai 26. syyskuuta 2015

Syksyn tunnelmia


Syksy on tullut ja täynnä elämää. Syksy tuo tullessaan sisustukseen kynttilät, viltit ja huovat. Sisustus muuttuu lämpimäksi ja pehmeäksi. Tänä aamuna sää oli kolea ja tuulinen. Sytytin jo aamusta kynttilöitä olohuoneeseen tuomaan lämpöä. 


Tällä kerralla valkoiset kruunukynttilät loistavat kilvan Iittalan nappulakynttilänjaloissa. Musta on uusin tulokas, jonka sain eilen. Pienet asiat lisäävät iloa ja onnellisuuden tunnetta. 

Elän juuri nyt elämäni ehkä kiireisintä syksyä, kun minulla on monta "rautaa" tulessa. Olen silti onnellinen ja etenen asioissa rauhassa, hyvällä mielellä. Tänä syksynä opiskelen, käyn työssä, olen ollut paljon lasten kanssa yksin viikkoja kotona ja harrastanut. Miksi näin? Elämässämme on joskus vaiheita, että kaikki vaiheet vain tulevat yhtäaikaa käsille. Tulee ruuhkaa - kaikki asiat vain avautuvat yhtä aikaa. Tässä ja nyt. Elän hetkessä. Kiitän silti ja en halua luopua mistään, sillä kaikki tuovat iloa elämääni ja jokainen osa-alue lisää myös kokonaisvaltaista hyvinvointiani. 


Nämä vaiheet vaativat järjestystä koko perheen kalenterissa. Jokaisen perheenjäsenen toiveet tulee ottaa huomioon. Olen huomioiva ja haluan tämän touhukkaan syksyn aikana olla silti läsnäoleva vanhempi ja puoliso. Äiti. Luoda kotiin pehmeän sisustuksen, johon voi käpertyä syksyiseen iltaan. Sisustus ja kodin somistus antavat voimaa ja iloa. 

Vuorovaikutustaidot korostuvat, kun kaikilla on kaikkea. Yhtäaikaa. Arjesta on etsittävä ne hetket, jolloin kohdataan. Pidetään huolta toisista. Poltetaan kynttilöitä ja rentoudutaan. Pysähdytään. Huomioiminen ei tarkoita aina hienoa lomamatkaa tms. Se voi olla toisen arjen huomioimista. Itse sain puolisoltani kyydin töihin, vaikkei siihen mitään tarvetta olisi ollut. Onhan minulla ajokortti. Hän halusi tutustua työtilaani, sillä vietänhän siellä suuren osan viikkotunneistani. Kotiin tullessa laitoimme yhdessä olohuoneen uudet verhotangot, jotta voin vihdoin ommella toisetkin paneeliverhojen osat valmiiksi. Pienet asiat ovat isoja. 


Tämän kuvan otin eilen, kun iltasella luin tulevaan tenttiin. Pentikin lampunjalan ja varjostimen olen saanut syntymäpäivälahjaksi työkavereitani muutama vuosi sitten, kun täytin pyöreitä vuosia. Sängynpääty on puolisoni käsialaa.

Reipasta syksyä sinullekin ja tervetuloa uusille seuraajille!

Anni 


3 kommenttia:

  1. Teillä on todella kaunis tunnelma, mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  2. Viisas, tasapainoinen kirjoitus.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ❤️ Johanna ja Marika.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.