maanantai 14. syyskuuta 2015

Uusia kuvakulmia


Yritin löytää uusia kuvakulmia olohuoneen kuvaamiseen. Tila on ollut haastava sisustaa, sillä huoneesta kuljetaan "joka paikkaan". Toisaalta olohuoneessa viihdytään juuri sen vuoksi, kun siitä on yhteys kaikkialle. Sisustussuunnitelijan avulla olemme saaneet huonekalut aseteltua siten, että tila on mahdollisimman toimiva. Tämä näkymä on keittiön ruokailutilaan. Kukat on poimittu omalta pihalta ja mustavalkoinen kulho on Blossomin valikoimaa Tiirinkosken Tehtaalta.Olohuoneen yksi seinä on täynnä ikkunoita, joista valo tulvii sisään. Yritimme tehdä mahdollisimman vähäeleiset verhot, jotta valo pääsee vapaasti kotiimme. Meillä ei ole missään ikkunoissa sälekaihtimiakaan, koska luonto saa näkyä koko ajan. Olohuoneen paneeliverhot olen ommellut Marimekon Hetkiä kankaasta siten, että halkaisin sen keskeltä kahtia. Yksi täysi kuvion mitta oli juuri sopiva meidän huonekorkeuteemme. Olohuoneesta on käynti terassille, työhuoneeseen, keittiöön, arkiolohuoneeseen, eteiseen ja yläkertaan. Tämä näkymä on tyttäremme työhuoneen ovelta olohuoneen suuntaan ja pariovet vievät ns arkiolohuoneeseen. Takka on mieheni käsialaa ja hän on muurannut sen meille. Takka tuo tunnelmaa olohuoneeseen, mutta toisaalta myös hallitsee huonekalujen järjestystä. En silti luopuisi siitä mistään hinnasta. 


Tämä näkymä on vastaavasti arkiolohuoneen ovelta keittiöönpäin. Meillä on aina olohuoneessa jokin minun käsityö "levällään" - tosin ompelutyöt pysyvät nykyään jo yläkerrassa. Villinki kirjahylly mahtuu sopivasti pienelle seinälle ja sen viereen jää hyvin tilaa kulkea terassille. 


Keittiöstä on ikkunoita moneen ilmansuuntaan ja tämä näkymä on meidän omaan metsään. Tästä ikkunasta ihailemme lintuja, joita ruokimme talvisin. 


Tyttäremme työhuone sisältää hänen askartelujaan ja hän myös tekee läksynsä täällä. Tässä kuvassa näkyy keskeneräinen timanttityö. Keltainen seiska on nyt jäänyt hänelle työtuoliksi. 


Tämä näkymä on pukuhuoneesta arkiolohuoneeseen. Sohva toimii myös vierasvuoteena. Risukimppu on Pentikiltä ja etsin vielä sille sopivaa maljakkoa. 


Tämän syksyn ensimmäiset puut on kannettu ja kynttilöitäkin jo poltellaan. Nämä paksut kynttilät olen ostanut RTV:ltä. Syksy hiipii pienin askelin myös sisustukseen, vaikka lämmöstä olemmekin saaneet nauttia. Toivottavasti sait uusia kuvakulmia kodistamme, vaikka mitään radikaalia en olekaan muuttanut. Iloista viikkoa sinulle lukijani!

Anni 2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.