maanantai 5. lokakuuta 2015

Syksyn satoaPihalla on kiva puuhastella. Tänä kesänä meillä viljeltiin omaksi iloksi ja hyödyksi. Kuvassa on perunaa. Vitsailimme, että se on todellista "lähiruokaa", koska perunapenkit näkyivät keittiön ikkunasta. Perunaa istutimme vain uusien perunoiden toivossa. Neiti konsultoi mummoa, kun istutus oli käynnissä. Kolme penkkiä tuottivat kuitenkin niin hyvin, että vieläkin meillä syödään "omia perunoita". 


Kasvimaalaatikoissa meillä kasvoi salaattia, tomaattia, kurkkua, hernettä ja sipulia. Tässä muutamia hassuja kuvia kesältä. Kurkut olivat hyvin tuottoisia ja melkein joka päivä sai käydä hakemassa kurkkua. Salaatti oli maukasta ja runsasta. Tomaatit kypsyivät ajallaan, mutta viimeisimmät nostin sisälle kypsymään - kylmien öiden pelossa.

Viinimarjapensaissakin oli tänä syksynä pieni sato. 


En omista kuokkaa, joten käytin fiskarsin koukkuharavaa. Oman maan perunat maistuvat maukkaalta ja ovat aika isoja. Sato on kerätty ja tyytyväisenä olemme nauttineet oman maan antimista. Uusin villitys pihallamme on kivien roudaus, jota teemme koko perheen voimin. Siitä myöhemmin lisää, kun saamme jotain valmista...

Anni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.