lauantai 16. tammikuuta 2016

RaamitHyvää Uutta Vuotta lukijat. Uusi vuosi toi elämääni uusia asioita lähinnä työn merkeissä, mutta en ajatellut luopua tästä harrastuksestani. Jatkan blogin pitämistä edelleen, vaikka väistämättä kävin kamppailun tämän asian kanssa. Ajan rajallisuus mietitytti, mutta pohdinnan jälkeen koin tämän tärkeäksi. Oma blogi lisää iloa elämääni ja hyvinvointi on tärkeä asia. Joskus elämä vain yllättää niin, että ei itsekään oikein ymmärrä asioiden tarkoitusperiä. Kaikki on hyvin ja elämä hymyilee - pelästyttävän hyvin. Tämän vuoden ensimmäinen postaus käsittelee uusia raameja niin elämässäni kuin sisustuksessa. 

Elämäni raameja rytmittävät perhe, työ ja harrastukset. Uuden elämäntilanteen raamit ovat asettuneet uomiinsa ja uuden työn rytmi on löytynyt. En tee mitään vaadittuna vaan hyvällä mielellä - se on positiivisuuteni salaisuus. Jos en voi tehdä jotain hyvällä mielellä, jätän asian tekemisen toiseen kertaan. 

Sisustuksen raamit liittyvät hääkuvaamme, mikä sai uudet kehykset. Lopputulos on enemmän kuin onnistunut. Tämä oli yllätys puolisolleni ja hän oli tyytyväinen valintaani. Kun onnistuu yllättämään rakkaan ihmisen kunnolla, iloa riittää pitkäksi aikaa. Siihen riitti kohdallani vain kommentti: "Wau!". Vanhat kehykset olivat tumman ruskeat ja kertoi sen ajan tyylistä (1999). Uusien kehysten tarina on monivaiheinen, josta jo kirjoitin yksityiskohtia-postauksessani. Kehyksen värisävyt etsittiin Desingners Guildin tapetista, jota on makuuhuoneessamme. Kehys koottiin kahdesta eri listasta ja kuvan päälle asetettiin ns heijastamaton lasi. Se oli vähän kalliimpi kuin tavallinen, mutta olen valintaani tyytyväinen. 


Tässä näkymä kuvan sijoituksesta. Kuva on makuuhuoneen seinällä. Tätä tapettia on makuuhuoneessa enemmänkin, mutta halusin tämän kuvan seinälle siten, että näen sen heti herättyäni. Iltaisin voimme ihastella sitä myös. Toisaalta kuva on yksityisyyttä ja sen vuoksi en halunnut sitä alakertaan, jossa saatetaan pitää myös työpalavereita. Värisävyiltään kehys sopii täydellisesti tapetin kanssa. Sain kehysvaihtoehtoja kotiin sovitukseen ja se oli tärkeä vaihe tätä prosessia. Valaistus, värisävyt, huonekalut, tekstiilit - kaikki vaikuttivat valintaani. Tosin oli hieman haastavaa piilotella kehysvaihtoehtoja, ettei yllätys paljastu. Yöpöydällä on Block-valaisin tuomassa pehmeää valoaan. Kattovalaistusta voi myös säätää himmentimellä. Sängynpääty on mieheni valmistama. 


Tässä vielä kuva sivusuunnasta sydämen kera, sillä emme halunneet julkaista hääkuvaamme täällä. Raamit tuovat iloa elämään ja tämä sisustushankinta on onnistunut. Teetin kehyksen Riihimäen Kaihdin ja Kehys - liikkeessä. Palvelu oli ystävällistä, asiantuntevaa sekä monipuolista. Sain apua myös maahantuojalta, kun ensimmäisen kehysvalintani listan valmistaminen oli lopetettu. Liike on paikallinen, monipuolinen, josta saa kehykset, kaihtimet, markiisit, verhotangot- ja kiskot sekä taidetarvikkeita. Suosittelen lämpimästi. Nettisivut löytyvät osoitteesta: www.kaihdinjakehys.com. 

Talvisin terveisin 
Anni 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.