perjantai 22. tammikuuta 2016

Talvipuutarhassa


Meidän pihalla on vihdoin lunta. Olemme odottaneet sitä ja ikuistin muutaman kuvan lumisesta puutarhastamme. Lumi kaunistaa puut ja pensaat ja piha ei tunnu niin karulta. Pihasaunan viereen jäänyt tammi on säilynyt elossa. Talvella ruskeat, kuivuneet lehdet ovat kuin koruja sen oksilla. Saunan terassin katto avautuu ylös asti ja ledit luovat valoa terassille pimeinä iltoina. Terassille on upotettu myös palju, mutta emme ole ottaneet sitä käyttöön vielä tässä uudessa paikassa. Ikkunan takana on pesuhuone ja sininen ovi vie pieneen saunatupaan. Pihasauna on rakennettu samalla tyylillä kuin pihapiirin muutkin rakennuksemme - sokkelilankkua unohtamatta. Kaiteet ovat hieman modernimpaa tyyliä kuin kodissamme. Jouluvalot koristavat kuistilla, koska ledeillä toimivat tähdet eivät sähköä paljon kuluta. Saunan ovikello on tuliainen Lapista - poronkellonauha. Uusin huonekalu on kuistille valmistunut penkki. Se on mieheni valmistama. Hän käsitteli penkin niin, että se kestää ulkonaoloa ja mitoitti juuri pihasaunan terassille sopivaksi. Penkin alunen on osoittautunut sopivaksi puiden säilytyspaikaksi, vaikka enemmän tämä kalikkakokoelmalta näyttää. 


Tässä vielä kuva kauempaa pihasaunasta, joka on metsämme reunassa. Kasvimaalaatikot ovat saunapolun varrella ja nuoret omenapuut kasvamassa saunan vierellä. 


Eräänä pakkaspäivänä kuvasin ulkona, kun taivas oli niin kauniin sininen. Tässä kuvakulma kodistamme terassin puolelta. Terassi elää omaa elämäänsä ja tällä hetkellä pergola näyttää tältä. Haaveilen katetusta parvekkeesta ja pergolan katosta. Onneksi haaveilu on toistaiseksi vielä ilmaista. Hyvä tämä näinkin on. Parvekkeen kaiteella näkyvät pienet "lumikolot" ovat kissan jälkiä. Jos kissa on halunnut jäädä illalla ulos, se kiipeää pergolaa pitkin ja hyppää parvekkeen kaiteelle. Sitten se raaputtaa hellästi parvekkeen ovea ja pyytää josko joku sattuisi avaamaan oven. Pergolan ritilätaide on mieheni suunnittelma ja minusta se on kaunis ja persoonallinen.


Tässä vielä pala sinistä taivasta...Tämä kuvakulma on metsän reunasta. Lumi on kaunistanut havupuut ja keittiön ikkunasta pilkistää valoa. Luminen tammi huokuu rauhallisuutta ja seisoo jämäkästi paikoillaan. Jätimme rakennusvaiheessa nämä kaksi tammea tähän talon viereen. Ne ovat kasvaneet hurjasti ja viime kesänä  leikkaisimme alaoksia ensimmäisen kerran. Talvella ruokimme lintuja tammen oksilla. Puut ovat myös lastemme kiipeilypuut ja sen vuoksi "käkkyräinen" alaoksa on jätetty paikoilleen. 
Tässä on lähikuva tammen talviasusta. Ruskean sävy on hurmaava.


Tämä kuva on otettu etupihaltamme, jossa on pääsisäänkäynti. Metsän reunassa kurkistaa lato, joka toimii liiterinä. Liiterin ovenkahva on uniikki tuliainen mieheni Lapin hiihtovaellukselta. Ruusunmarjat ovat saaneet myös talviasun ja näyttävät oikein kauniilta. Leikkimökki pilkistää metsän reunassa ja odottaa kesää. Lumi on virkistävää ja tuo valoa talveen. Nautitaan lumesta ja talvesta. Tosin paukkupakkaset saisivat pysyä poissa. Tällä kertaa talvisia pihamaan terveisiä teille. 

Valoisaa tammikuuta teille ihanat lukijat!
Anni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.