maanantai 13. kesäkuuta 2016

Juhlahetki kodissamme


Kun koti pukeutuu juhlaan, on tärkeää, että juhlat ovat sankarin näköiset. Esikoisen rippijuhlat koristeltiin luonnonkukilla. Karkkia toivottiin myös somisteeksi ja naposteltavaksi. 


Tarjoilu järjestettiin joustavasti siten, että aluksi oli herkkukattaus ja iltasella salaattikattaus voileipäkakkujen kera. Koristelussa ja kakkujen valinnoissa meillä oli ns vapaat kädet. Koristelun hän toivoi olevan yksinkertainen, mutta rento. Luonnonkukka-asetelmat tekivät siitä rennon. Peruskynttilät ja neilikat yksinkertaisen. 
Ulkona oli myös mahdollisuus nauttia kaffet, kun sää suosi. Terassia koristaa mansikka-amppeli ja yksinkertaiset kukkaistutukset. Terassipöytä valmistui juhliin sopivasti. 


Eri puolille kotia ja pihaa olimme asetelleet pöytiä ja tuoleja kahvilatyyppisesti. Kahvin ja kakkupalasen kera oli mukava istahtaa pöydän äärelle joko sisällä tai ulkona. 


Tämä "kahvila" oli eteisen puolella. Eteisen seinällä oli pieni lahjapöytä. Pöydässä olevaan vitriiniin olin laittanut esikoisesta mukavia kuvamuistoja nähtäville. Kastekynttilä paloi lahjapöydällä. Keittiön kaikki tuolit oli siirretty olohuoneeseen ja riippukeinu nostettu vaatehuoneeseen juhlien ajaksi.


Juhlamenu

Mansikkarahkakakku
Mansikka-minttusuklaakakku
Kermakakku (tavallinen ja gluteeniton)
Suklaakermakakku
Kuningatarneliöt ja vaniljakastike
Kaneliässät
Mansikkavohvelikeksit
Vaahtokarkit
Suklaamuffinit (pienet) 

Savulohivoileipäkakku
Savuporokakku
Vihreä salaatti
Kaiserwurstimakaronisalaatti
Salaatinkastike

Kahvia, teetä, mehua


Juhlat onnistuivat mukavasti ja saimme nauttia ystävien ja sukulaisten seurasta. Tänään join ahkeruuskupposen iltapäivällä ja nautin palasen lohivoileipäkakkua. Onnellinen ja kiitollinen mieli. Arjen keskelläkin voi saada juhlan aikaan. Ihanaa kesää teille lukijat! 

Anni 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.