torstai 7. heinäkuuta 2016

Salaperäinen huone yläkerrassa


Sadepäivän kunniaksi siivoilin ja päätin rohkaista mieleni ottaa muutaman kuvan yläkerran salaperäisestä huoneesta - kylpyhuoneesta. Olen nauttinut ensimmäisistä lomapäivistä puuhaillen kotona. Rentoudun, kun saan tehdä kiireettömästi omia juttujani. Olen järjestänyt tavaroita ja käynyt niitä läpi. Pieni remonttikin on kyllä jo varastossa meneillään. Järjestelystä ja remontista myöhemmin lisää. Olin saanut järjestellessä selville, että tarvitsen pyyhkeitä kuluneiden tilalle ja meille uuden pussilakanan. Suuntasin Pentikille, koska minulla oli lahjakortti sinne. Löysin tämän puuvillasatiinisen tuplasetin. Hillitty, mutta tyylikäs. Ihanan pehmoinen ihoa vasten. Puolisokin kiitteli kauniista valinnasta ja puhtaan kodin tuoksusta kotiin tullessaan. 


Yläkerran kylpyhuone sai uudet pyyhkeet ja syreenin tuoksuisen saippuan. Yläkerran kylpyhuone on yksityinen, koska se ei ole ns vieraiden käytössä. Se on oman perheen salaperäinen rentoutumiskeidas, jossa kukin vuorollaan saa rentoutua. Poreammeessa on radio, jos tykkää kuunnella musiikkia tai lempiohjelman samalla kun rentoutuu. Tarjoilukin toimii tarvittaessa. 

Kylpyhuoneesta on käynti meidän makuuhuoneeseen ja pojan huoneeseen. Kylpyhuoneessa on poreamme ja suihku sekä wc. Säilytystilaa on riittävästi ja erityinen suosikkini on iso, kapea kaappi, jossa on pieni pöytätaso. Vaikka kotimme on rakennettu useita vuosia sitten, en ole kyllästynyt laattoihin. Ne ovat ajattomat ja erityisesti pidän tämän kylpyhuoneen suurista 30x60 valkoisista laatoista.  




Pyyhkeet: Pentik ja Ellos. Kalusteet Puustellin. Silkkinen aamutakki löytyi Kapphallista. Pitsiset hihansuut tekevät aamutakista mieluisen. 


Lasten makuuhuoneissa on tavaraa mahdollisimman vähän. Pyrimme välttämään pölyn kerääntymisen ja turhat infektiot pysyvät loitolla. Huoneet on helppo imuroida, kun tavaraa ei ole edessä. Kodissamme on silti tilaa leikkiä. 



Lasten yöpöytinä ovat Kartellin componipilit, jotka kätkevät lukemiset, kuulokkeet ja pikkutavarat sisäänsä. Pojan yöpöytää koristaa possu, jossa lukee "opintotuki". Se oli mieluinen rippilahja ystäväpariskunnalta. 

Tytön yöpöydällä on kaunis sydänrasia. Tytön huoneen tehosteena on kukkatapetti, jonka hän on itse saanut valita. Nallet istuskelevat antiikkituolissa tyytyväisenä. Sänky on samalla tavoin kuin pojallakin keskellä huonetta, mikä tuo hieman hotellitunnelmaa. 




Yläkerta on kodissamme lepoa ja rentoutumista varten. Se pidetään huolellisesti puhtaana, koska meillä mennään pölystä "tukkoon". 


Rentouttavia kesäpäiviä sinulle lukijani. Tämä näkymä on pojan sängyltä, kun hän herää. Aidon tuntuinen näkymä ja enää en ihmettele, miksi sänky on jäänyt keskelle huonetta. Meillä yhteinen kesäloma lähestyy ja tietysti sisustukseen liittyen suuntaamme joku päivä Seinäjoen asuntomessuille yhdessä. 

Anni













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.