maanantai 1. elokuuta 2016

Onnellinen olotila

"On yhteisiä kiinnostuksen kohteita." Hiljainen koti mietitytti. Tulevat hiljaiset illat. Mistä ammennan taas voimia jaksaa arkea - olo on kuin Liisalla Ihmemaassa. Uudet tuulet puhaltavat. On ollut hieman arkiharmaa päivä. Maalaus jäi kesken ja pyykit kastuivat narulle, kun satoi. Mies oli lähtenyt aamulla työmatkalle ja tiesin, että näemme pitkän ajan päästä. Kodin kuvalehden juttu pysähdytti pohtimaan onnellisia asioita - 10 asiaa, joita onnelliset parit tekevät. Mieli virkistyi, kun kirjasin asioita muistiin. Ajattelin rohkeasti kirjoittaa niistä myös teille. Joku varmaan miettii, miten tämä nyt liittyy sisustukseen ja kotiin. Onnellisessa kodissa voidaan hyvin. Niin. Kotimme on yhdessä suunniteltu ja meidän yhteinen kiinnostuksen kohteemme on rakennusarkkitehtuuri. Sisustusta myös tehdään yhdessä. Teemme yhdessä myös kodin arkiaskareita. Meillä on usein hauskaa, kun siivoamme kotiamme. Molemmilla on "omat työt", jotka osaamme paremmin kuin toinen. Urheilemme myös yhdessä. 

"Halaus"

Koskaan et voi halata liikaa omaa rakasta. 
"Luottamus"

Joskus toinen voi olla kiinnostunut sellaisista asioista, jotka eivät ole omiasi. Silloin on tärkeää luottaa, että hän pitää huolen myös sinusta. Moottoripyöräily vaatii täydellistä luottamusta kuljettajan ja kyytiläisen välillä. Tykkään. Meillä luotetaan ja hassuin idea toteutetaan. 


"Kiitos"

Mikä onkaan ihanampaa kuin tulla huomioiduksi vaikka kukkasin. Meillä kynttilöitä poltetaan vuodenajoista riippumatta. Nämä kukat sain erään "työreissuputken" selviytymisen kunniaksi. Meillä on usein ns juhlahetkiä arjen keskellä. Pidämme yhteyttä useita kertoja päivässä ❤️. 
"Saavutukset"

Saavutuksia juhlitaan. Tämän kesän saavutus on uusi terassipöytä. Toisaalta puusepän vaimona olen saanut seurata viereltä saavutuksia. Upeita koteja, joita puolisoni tekee. Yhteiset sisustussaavutukset lisäävät onnellisuutta. Meillä on aina jokin projekti meneillään tai sitten sitä suunnitellaan. 


"Pienet asiat toisen hyväksi"

Aamukahvi vuoteeseen tai valmis iltapala. "Tiilikattopäivän" hemmotteluhetki tai hamam kylpy omassa pihasaunassa. Arki on toisen huomioimista - pienikin huomionosoitus voi pelastaa nuhjuisen päivän. "Olitpa laittanut kodin kauniiksi." 
"Itsenäisyys"

Me ollaan aina me. On huvittavaa, kuinka eri tavoin teemme kotiaskareita, mutta yhtä arvokkaita tapoja ovat molemmat. Minä olen verkkainen, haaveileva - toinen rivakka ja touhukas. Minä keskityn yksityiskohtiin ja toinen piirtää suuret suuntaviivat. Pieni sekä iso pensseli. 


"Sano mielipiteesi" 

Mielipide on tärkeä. Molempien mielipide. Joskus se vaatii aikaa, mutta meillä molempien mielipide huomioidaan - viimeisin haaveemme on parvekkeen katto. Ehdotin, että olisiko markiisi hyvä? Toinen ehdotti, että kolme ristikkoa lisää, niin johan tulee "markiisi" rouvalle. Jään odottamaan. Lupasin "tiilikattohoidon". Meillä on hyvä huumori - joka asiassa. Mopotalli on remontissa. Aluksi puolisoa ei olisi yhtään huvittanut innostukseni, mutta nyt hän on yhtä innoissaan. Aikapula vaan hieman vaivaa, mutta olen kärsivällinen. Varaston remontista oli monta mielipidettä - kannattaako tätä tehdä. Toisen mielipiteen kunnioittaminen on tärkeä asia ja yhteinen keskustelu avartaa molempien näkökulmia. 


"Uteliaisuus toista kohtaan"Minä näytän uusimmat virkkaustyöni ja minulle näytetään, miten verstaan koneet toimii. Lystiä.Lystinpito on parasta. "Onnelliset parit yrittävät tehdä toisensa onnelliseksi, miettivät mistä toinen pitää ja mistä ei." Meillä kysytään joka päivä "Miten menee?" 

Onnellisuuden ylläpitäminen on ihmisen tärkein taito. Onnellista ja rentouttavaa elokuun alkua sinulle lukijani. 

Anni 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.