maanantai 28. marraskuuta 2016

Kun asiat järjestyvät...


Oletko joskus ollut tilanteessa, jossa olet tuntenut olevasi umpikujassa? Olet ehkä unohtanut hyväksyä elämän epätäydellisyyden ja tullut omien rajojesi ääripäähän. Epämukavuusalueesi on tullut tutuksi. Itse olen pyrkinyt siihen, että hidastan tahtia, elämänrytmiä ajoissa - lempeästi. Kodin epäsiisteyteen ei kuole, vaikka jokin olisi "rempallaan". Perussiisti koti voimaannuttaa kuitenkin paremmin - sen tiedän itsestäni. Joskus on vain parempi hellittää - laittaa villasukat jalkaan, sytytettävä kynttilät, annettava sekasotkun olla - aina ei tarvi jaksaa. Kun osaa hellittää hetkeksi, tekemättömät työt saa hetkessä tehtyä ja ne vain sujahtavat tehdyiksi. Niin se vain on. 


Oletko joskus vääntänyt, kääntänyt, yrittänyt, ponnistellut, pinnistellyt ja tuntenut, ettei asiat edisty, vaikka mitä tekisit? Kun jaksat kärsivällisesti kulkea kohti omia tavoitteitasi, huomaat yhtäkkiä "kaiken vain järjestyvän" - palaset loksahtelevat paikoilleen. Elämä kantaa, kun luottaa sen siipiin. Ihminen pystyy iloitsemaan aidosti vain rajallisesta määrästä asioita yhtä aikaa.

Tämän taideteoksen syntytarina kertoo juuri siitä. Taulussa oleva kullan hohdokas väri kuvaa taiteilijan mukaan juuri sitä, että joka asiassa on jotain arvokasta ja positiivista. Hyvää. Aina se ei heti välttämättä näy, mutta kun malttaa odottaa, asiat järjestyvät parhain päin. Taulu on raikas ja maanläheiset värisävyt tekevät siitä rauhallisen. Tämän taideteoksen on maalannut taiteilija Teemu Paloranta. Art & Design Teemu Paloranta maalaa tauluja tilauksesta. Häneltä voi kysyä valmiista teoksista, joita voi katsella esimerkiksi hänen kotisivujensa kautta. Taiteilija on edesmenneen arkkitehdin Jorma Palorannan poika. Meidän kodissamme tämä taideteos ripustettiin yläkertaan johtavaan porrasaukkoon. Teos näyttää siltä niin kuin se olisi ollut siinä aina. Ihastuimme tähän teokseen yhdessä - siinä on jotain erikoista ja hyvää. Olimme pitkään etsineet tähän kohtaan kodissamme "jotain". Tämä teos sykähdytti meitä. Kiitän lämpimästi taiteilija Teemu Palorantaa yhteistyöstä. 

Taide antaa voimaa arkeen.
Taideterveisin

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.