keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Sekalaiset tavarat ja erikoisvaatteet

Meillä on hyvin säilytystilaa, koska olemme jo rakennusvaiheessa suunnitelleet sitä paljon. Säilytämme kausivaatteet ympäri vuoden helposti saatavilla. "Kausivaatteiden varastointi on aikansa elänyt tapa."  Vaatehuone kätkee sisäänsä harrastuksiin liittyvät esineet ja varusteet. Siellä ovat sulassa sovussa luistimista retkikeittimiin - jokainen tavara on saanut oman paikan. Varusteet ovat omilla paikoillaan - heti valmiina. Kuinka kauan? Jännä juttu, mutta kun tavaroille on omat paikat, ne ovat alkaneet kävellä "omille paikoilleen". 


Sekalaiset tavarat ovat kummallisia. Niitä kertyy aina johonkin ja meillä tämä paikka on keittiössä - aamiaispöydän lusikkalaatikossa.  Aloitin tämän asian ratkaisemalla aluksi, missä haluan säilyttää eri tavaroita. Karsin turhaa tilpehööriä pois. En ajatellut jatkossa säilyttää mitään "muuten vaan". Kävin kaikki tavarat läpi ja en säästänyt mitään sellaista, jota aion käyttää "joskus" - vaadin mielessäni perustelut kaikille tavaroille ja niiden tuoman ilon piti tuntua mukavalta. Näiden tavaroiden karsiminen tuntui aluksi toivottomalta, mutta todellisuudessa tehtävä olikin helppo. 


Käytin KonMarin (2016, 116) antamaa järjestystä ja se olikin todella toimiva. Heitin pois puhelimien pakkaukset ja johdot, joista ei kukaan tiennyt mihin ne kuuluvat. Arvoitukselliset johdot ovat aina arvoituksia. Säilytin tietysti ne, jotka kuuluivat johonkin oikeasti. Varanapit, joita kukaan ei kukaan ompele mihinkään. Sähkölaitteiden pakkaukset ovat usein turhia, sillä eihän kukaan säilytä esim. Irtonäppäimistöä pahvilaatikossa jokaisen käyttökerran jälkeen. 

On väärin, jos kuvittelet minun keskittyneen vain luopumiseen. Ei. Olen panostanut siihen, mitä haluan säilyttää ja ne tavarat säilytän arvokkaasti. Kauniisti. "Älä pelkää heität liikaa pois. Tulee hetki, jolloin tiedät, mikä on oikea määrä." 


Mukavaa viikkoa sinulle lukijani! Minä odotan viikonloppua, sillä on tulossa pieni lomareissu 💜

Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.