keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulu saapuu hiljalleen


Joulu saapuu hiljaa, hössöttämättä. Olen vaatinut itseltäni rauhoittumista. Olen valmistautunut tähän jouluun pienin askelin - kuunnellen itseäni. Odottaen yhteistä aikaa. Joskus odotukset, hiljaiset toiveet joutuvat törmäyskurssille. Odotat puolisolta jotain, mutta toinen ei huomaa tai ole kuullut hiljaista toivettasi. Meidän kodin joulu on sopivasti molempien lapsuuden kotiemme joulunviettoperinteiden sekoitus ja olemme luoneet myös oman perinteemme, mikä sopii meidän perheelle. Tänä jouluna kotimme on koristeltu hillitymmin ja talvisesti - kuitenkin jouluisesti.

Joulutunnelma on saapunut kotiimme joulupaperien, korttiaskartelujen ja koristeiden muodossa. Hitaasti, mutta varmasti. Joululaulut soivat sekä kuunneltuna että soittoläksyissä. Vierailimme hääpäivän kunniaksi koko perheellä Tiirinkosken tehtaalla (Minä sain toivoa, mihin menemme.) ja sieltä löytyi joulukoristeluun joulupaperia ja uudet joulutähdet eteiseen. Joulupaperit ovat TineK mallistosta. Tähdet piristävät eteisen ilmettä. Tähtiä meillä on myös keittiössä, olohuoneessa, työhuoneessa. 


Meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu, että kotia koristellaan kauniiksi valaistuksen avulla. Tämä kynttelikkö on aloittanut jouluperinteiden uuden aikakauden kodissamme, kun luovuimme perinteisistä kyntteliköistä. Halusimme vaihtelua, mutta myös led-valoja. Herkät koristeet tuovat sopivasti kauneutta ja herkkyyttä, joita meidän joulun aikaan kuuluu - vietimme juuri 17 v hääpäivää. Joka joulu muistelemme sitä hetkeä. 


Joulutunnelma on syntynyt kynttilöistä, pienistä yksityiskohdista. Tähtiä ikkunoissa, palloja roikkumassa, kynttilälyhtyjä, pihavaloja. Kauneus, kodikkuus ja kiireettömyys ovat meidän joulun tuojat. 


Meille jouluperinteitä on rauhoittuminen perheen kesken. Yhteinen aika. Rakkaus. Joulua odotellessa meillä palaa kynttilöitä. Aamupalalla, välipalalla, ruokailussa, iltapalalla. Joulun aikaan myös katamme pöydän kauniisti. Joulukonsertti ja kauneimmat joululaulut ovat osa jouluamme. Tämän adventtiajan alussa pääsimme yksityiskonserttiin Tuusulanjärven rannalla, Järvenpäässä sijaitsevaan, Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Kokkoseen. Upea paikka ja konsertti oli huikeaa kuultavaa. Voin suositella. 

Joulua odotellen
Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.