keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Käytännön kukkia naistenpäivään!


Meillä on toimiva kodinhoitohuone, mutta eräänä iltana saimme idean. Meillä vaihdettiin väliovia muutenkin ja totesimme, että tähän kohtaan emme vaihda samanlaista ovea. Kodinhoitohuone on kotimme huoltopiste. Melkein aina jotakin kuivuu tai roikkuu jossain. Ihme kyllä  - kuvaushetkellä ei roikkunut mitään. Käytännössä eteisen ja kodinhoitotilan "entinen" ovi on ollut melkein aina auki. Ovi ei ollut suunnittelun kukkanen, sillä se kääntyi altaan ja hanan sekä kaapin eteen. Se oli aina edessä, vaikka miten positiivisesti yritin ajatella. Päätimme tehdä muutoksen. Muutoksen tekeminen mietityttää aina - miltä se sitten näyttää? Uskallatko? Miten se muuttaa kokonaisuutta? Pitää uskaltaa luopua tutusta ja turvallisesta. Meillä kaikki ovet olivat olleet samanlaisia. Miltä se nyt näyttää, kun yksi ovi on erilainen kokonaisuuden kannalta. Päätin luopua ja päästää irti tästä ajatuksesta. 


Ensimäinen vaihe oli irrottaa ovi ja purkaa oven karmit. Kun tämä työvaihe oli toteutettu, ymmärsin heti, miten ihana tämä idea oli. Pääsin kodinhoitohuoneen työpisteelle heti, suoraan - aivan mahtavaa! Arki on ihmeellistä. Kiitollisuuden aiheita löytyi heti useita: helppous, valoa tulvii valkoisten seinälaattojen avulla, avaruudentuntu tilassa lisääntyi, kun ovi ei ole edessä. Seuraava vaihe oli haastellinen, sillä piti odottaa, että on aikaa ja tahtoa tehdä asialle jotakin. Aloimme harrastaa elämää remontin keskellä.  Ylemmässä  kuvassa uusi liukuovi on kiinni ja alemmassa kuvassa saman tilan ns toinen ovi, joka vie keittiöön.  Liukukisko toteutettiin Helaformin tuotteilla. Puuseppä, puolisoni askarteli  uudet ovenkarmit puuparketista. Listoitti ja viimeisteli työn. Olen niin kiitollinen. Nämä arjen apulaiset ovat käytännön "kukkia". Kukkia, jotka eivät kuihdu. Kun työskentelen arkena pyykäten ja siivoten, on mukavaa ajatella häntä, joka tämän työn toteutti. Hän halusi auttaa ja helpottaa arkeani. Olla vierellä ja kuunnella toiveeni.  


Miten voi uskaltaa tehdä muutoksia? Kun mietit muutosta, päätä luopua ja päästää irti jostakin. Päätös helpottaa sinua, vaikka näkymät vaihtuvat. Ole kiitollinen muutoksesta, vaikka se ei heti tuntuisi tai näyttäytyisi ns valmiina. Kirjaa ylös kiitollisuuden aiheet. Kuuntele muita ja sitä mitä itse ajattelet. Harrasta elämääsi - päätä, että nautit siitä. Valitse suunta, sillä koskaan se ei ole liian myöhäistä. Elä omaa elämääsi. Et voi koskaan muistuttaa itseäsi liikaa siitä, että on vain yksi elämä ja senkään pituudesta emme voi tietää. 

Iloa arkeen lukijani!
Anni 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.