maanantai 13. maaliskuuta 2017

Muistatko kuunnella?


Tämä huone koki yllättävän muodonmuutoksen, kun kerran kauppareissulla puolisoni kertoi löytäneensä "sen", mitä oli pitkään etsinyt. Minä en tiennyt yhtään, mitä hän tarkoitti. Lopulta hän paljasti, että se olikin tapetti. Hän oli löytänyt valokuvatapetin, joka sopisi olohuoneemme jatkumona olevaan "pelihuoneeseen".  Olimme jo keskustelleet aiemmin tapettimuutoksesta, mutta rasitti ajatuskin vanhan tapetin irrottamisesta. Se jäi sillä kertaa. 

Tämän löydön myötä innostuimme - päätimme vaihtaa huoneen ilmeen hiukan modernimmaksi. Usein pienikin muutos piristää, mutta tämä oli hiukan enemmän. Epäilin huoneen valoisuuden säilymistä. Epäilin tapetin laatua, koska se oli niin edullinen - tarjouksessa. Asiantuntijani vakuutti, että kyllä siitä hyvä tulee. Kuuntelin. Muistatko sinä kuunnella läheistesi toiveita tai ajatuksia, palautetta, kun innoissasi sisustat kotia? Minä kuuntelen. Usein ideoin jotakin, mutta keskustelemme yhdessä - onko tässä järkeä? Puolisoni pystyi näkemään tämän tilan muutoksen ja päätin luottaa "hänen" makuun. Poistimme kahdelta seinältä tapettia yhdessä. Käytimme apuna Kiillon tapetinpoistoainetta. Vanhat tapetit irtosivatkin vaivattomasti. Ennen uuden tapetin kiinnittämistä maalasimme muut seinät kotimme perussävyllä, joten yleisilme säilyi rauhallisena. Keittön pöytä muuttui hetkeksi tapetointitehtaaksi. Lopputulos oli onnistunut. Kelpasi siinä sitten istua ja ihastella kättensä töitä. 

Mitä sinun tulee huomioida, jos haluat pienen muutoksen? Ota ammattilainen avuksesi. Tee valmistelutyöt huolella. Suunnittele kokonaisuus valmiiksi ennen kuin aloitat. Tee aikataulu. Saata työ loppuun - älä jätä sitä kesken. Keskeneräisyys voi alkaa rasittaa. 


Iloa viikkoosi!
Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.