tiistai 23. toukokuuta 2017

Sinä riität


Pientä muutosta luvassa. Kun eräänä päivänä tulin töistä, huomasin yllätyksekseni, että pihalla oli "toimintatuokio". Parvekkeen kaiteet oli irroitettu ja kodin parvekkeen uusi ilme oli alkanut muodostua. Oli kuvan kaunis sää.  Olin toivonut jo pitkään, että "joskus" tekisimme parvekkeelle oikean katon. Pienin askelin puolisoni oli edistänyt asiaa: kuvat ja luvat. Rakennusvaiheessa sitä ei vain tehty. Onneksi sen voi tehdä jälkeenpäinkin. Niin. Meillä on jälleen "raksameininki", joka etenee omaa tahtiaan "työn ohessa". Olenkin painottanut, että muutos etenee omassa tahdissaan, voimiemme mukaan. 


Elämä, asiat, ihmiset ympärillä muuttuvat. Tarpeet ja toiveet muuttuvat. Kukaan muu ei tiedä elämästäsi tai asioistasi ennen kuin kävelee polullasi. Ihmiset ympärilläsi voivat pysähtyä vierelle, jatkaa matkaa tai vain laittaa kiviä polullesi. On sinun asiasi, miten suhtaudut heihin. Asenne ratkaisee. Elämä vie eteenpäin; aamusta iltaan. Viime viikkoina olen kohdannut yllättäviä suru-uutisia. Voi, kun muistaisin kiittää joka paivästä. Niistä vaikeistakin. 

Muutos on uuden alku. Kuinka sinä purjehdit muutoksessa ja muutoksen läpi entistä tasapainoisemmin? Minulle on tärkeää arjen tasapaino. Muistutan itseäni joka aamu: "Sinä riität. Tästä tulee hyvä päivä." Kuuntelin puolisoni toiveita, kun hän rakensi pihalla. Olin ns lautapoika ja kannustin. Palvelin, kehuin ja kiitin. 

Muutoksessa voi tuntua, että haluaisi olla valmis ja perillä - pian. Hitaus lisää kuitenkin voimia. Parantaa. Anna aikaa. Kuvittele, mutta älä tee mitään. Meidän parveke on kuviteltu monesti erilaiseksi. Siitä tulee keidas, jonne voi istahtaa katselemaan auringonlaskua. Käyttöarvo lisääntyy,  kun on suojaa enemmän. Muista haaveilla ja elää "tässä ja nyt". Toteuta toiveita - omia ja muiden. 


Voi olla, että haluat sulkea silmät ja kuvitella asioita. Kuinka rakas ihminen tukee sinua muutoksessa? Haluat, että hän huomaa sinut. Huomioi. Kannustus, kauniit sanat ja teot auttavat yhdessä eteenpäin oli muutos millainen tahansa. Mitä hyvää hän näkee sinussa - matkallasi? Millaisella energialla hän kohtaa sinut ja miltä se tuntuu? Kahvit ja mustikkarahka toimii aina. Niiden viesti on: "Sinä riität." Aitous alkaa sydämestä, välittämisestä, kuuntelusta. Kuulluksi tulemisen tunteesta. 


Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.