tiistai 27. kesäkuuta 2017

Mikä on tärkeintä?Olin pinnistellyt pitkään - ollut yksin kotona nuorten kanssa, jaksanut olla iloinen ja ihana. Kannustanut ja kiittänyt. Jossain tulee vain raja vastaan ja alkaa tuntua surulliselta olla reissulaisen rouva. Elämä on valintoja ja niitä on tehtävä. Työtä on tehtävä ja on hienoa, että meillä on työtä. Pidemmän päälle (viikkoja työmatkaputkea) kännykkärouvana oleminen vain alkaa tökkiä. Vaikka näemme viikonloppuisin ja olemme yhdessä - alkaa kaivata jotain. Aitoa läsnäoloa. Sitä, että saa herätä aamulla toisen viereltä. Aamukahvia yhdessä, aamupalaa. Arkea, jossa toinen on oikeasti läsnä. Älä käsitä tätä väärin. Meidän välimatkareissuputkihotelliarki toimii kyllä ja meillä on hyvin läheiset välit. Kuitenkin jossain kohtaa se vaan alkaa tuntua. En ole ihmerouva kuitenkaan. 


Esitin eräänä iltana kysymyksen puolisolleni: Mikä on sinulle tärkeintä? Vastaus oli selkeä. "Sinä ja hetket kanssasi." Olin kiitollinen. Kerroin, että kaipaan aitoa läsnäoloa ja aikaa. Sain kuulla, että molemmat kaipasimme samaa. Päätimme heti, että teemme yhteisen matkan, kaksin. Edellisestä pidemmästä reissusta kaksin oli jo kulunut useampi vuosi. Kukaan muu ei huolehdi meistä - vain me. Pikkureissuja olemme toki tehneet. Tällä kerralla matkustimme Bulgariaan päivittämään kuulumiset.  Aina siihen ei tarvita matkaa ulkomaille - pyörälenkkikin riittää. Kannattaa pysähtyä ja keskustella. Miettiä. Mitä haluat elämääsi lisää? Mistä unelmoit ja miten voisit kenties kulkea kohti unelmiasi? Miten voisit tehdä tilaa elämässäsi tälle hyvälle? Minusta tuntui ennen matkaa, että olimme hiukan jo urautuneet arkeemme ja aito läsnäolo oli hiukan piilossa. Päätin, että sille on vain raivattava tilaa kalenterista. Niin. Mikä on tärkeintä? Aito läsnäolo. Aika. Arki. 

Mitä, jos sinäkin antaisit tilaa sille hyvälle, mitä et ehkä aina huomaa. Kiitollinen yhteisestä ajasta, vuosista. Kaikesta. Tahdon pitää sinut matkallani mukana.

Sateisena kesäpäivänä
Anni 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.