keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ompeluvimmaa


Kesä on täällä! Kesäloman alkajaisiksi koti on sisältä hyrskyn myrskyn, kun minä olen ommellut pari päivää. Kävin jo toukokuussa katselemassa kankaita terassin verho-ompelua varten. Pitkästä aikaa sain ompeluvimman. Ostin kankaat Eurokankaasta, missä on erinomainen palvelu. Päädyin lopulta Sunbrella kankaaseen, joka on kuituvärjättyä akryyliä. Sunbrella kankaat on suunniteltu ulkona käytettäviksi ja ne hylkivät vettä ja likaa. Kankaat on homesuojattu ja lisäksi ne kestävät hyvin valoa. Kankaat ovat helppohoitoisia ja hengittäviä. Ne voi myös tarvittaessa pestä käsinpesuohjelmalla 40 asteessa. Niitä voi silittää miedolla raudan lämmöllä (yksi pallo). Monta hyvää juttua, kun mietin ulos tulevia verhoja. 


Ompelin verhon yläreunaan leveän verhonauhan (WAVE). Käytin perusverhokiskoa ja Anja Pesola Oy:n verhokoukkuja sekä liukuja. Kiskojen asennus oli helppoa - sain ne itse asennettua. (Olin kyllä ylpeä itsestäni, kun minä ole se, joka ensimmäisenä pyytää miestä apuun joka käänteessä.) Kiskon avulla verhot liukuvat helposti ja niitä voi liikuttaa haluttuun kohtaan. Lisäsin verhokiskojen päätyihin päätypalat, jotta lopputulos näyttää viimeistellyltä. Verhojen avulla terassin sohvalla voi istuskella myös tuulisella säällä, mutta toisaalta verhot estävät myös paahdetta kuumana päivän. Kuvassa olevan maton olen virkannut itse ja tänä kesänä se saa olla terassin mattona. Se on vaan niin ihana jalan alla. Toisaalta myös toivon, että kissamme nukkuisi mielummin tässä matolla kuin terassin sohvalla. Matosta löydät jutun tästä linkistä .

Kaikkien yllätykseksi en tehnyt kaikkia verhoja valkoiseksi vaan yhden verhon ompelin tästä kuvan raitakankaasta. Kaikki kankaat ovat kuitenkin Sunbrellan mallistosta. Näitä kankaita on helppo ommella ja olen aiemmin ommellut näistä kankaista myös venekuomun. 

Olipa kerran venekuomu -juttu löytyy tästä linkistä. 

Ompelu on yksi rakas harrastukseni ja tulen aina onnelliseksi, kun saan ommeltua jotakin valmista. 
Aurinkoista kesäpäivän jatkoa teille lukijat. Tervetuloa uusille seuraajille Instagramiin! 
Anni 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.