keskiviikko 30. elokuuta 2017

Onnen avaimet


Oletko joskus avannut lukkoa väärällä avaimella? Väkisin vaan yrittänyt tunkea avainta lukkoon, mutta ei ole tapahtunut mitään. Joskus taas käy niin, että lukko avautuu ensimmäisellä, rauhallisella käännöllä. Onnen avaimet eivät avaudu väkisin - on löydettävä ne avaimet ensin. Kohtasin tämän ajatuksen, kun vietin kesälomaani yksin kotosalla. Elämä vie eteenpäin. 


Ajatus, että tahdon olla onnellinen - en yksinäinen - oli ensimmäinen askel. Pystynkö olemaan onnellinen - tässä ja nyt? Tein niitä asioita, jotka ilahduttivat minua. Minulla on pienet ilot; tein käsitöitä. Somistin olohuonetta laittamalla puhtaat tyynynpäälliset - vanha sohvakin alkoi näyttää uudelta. Ostin itselleni tuoreita kukkia ja somistin viherkasveilla kotiamme. Opiskelin rauhassa. Päättäväisyys ja tahdonvoima ovat arvokkaita resursseja elämässä, mutta joskus ne saattavat olla esteitä tavoitteiden saavuttamiselle. On tärkeintä luottaa, että kaikella on aikansa. Oppia olemaan tyytyväinen omaan elämäänsä - tässä ja nyt. 


Elämä kuljettaa ja joskus se saattaa tuntua voimakkaalta heittelyltäkin. Oli tilanne, mikä tahansa, voimme vaikuttaa omaan tapaamme vastata siihen. Kuuntele, mitä sinä haluat ja toimi sen mukaan. 
Kun löydät oman hyvän tilasi ja olosi on turvallinen, kovempikaan tuuli ei heittele sinua tai katkaise oksiasi. Sinä hallitset omaa tilaasi. Oma tila ei synny hetkessä. Se vaatii aikaa - vaikeinta voi olla vain onnellinen. 


Sinulla on onnesi avaimet. Tahdo, pysty ja luota. Parasta juuri nyt -  on toissapäivänä meille muuttanut pieni kissanpentu. 

Onnellisin terveisin
Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.