perjantai 12. tammikuuta 2018

Miten toiveita toteutetaan?Tervetuloa meidän kotiin! Toiveita toteutetaan pyyteettömästi hyvällä mielellä - rakkaudesta toisen toiveeseen. Kun kunnioittaa toisen toivetta, voi toteuttaa sen aidosti hyvällä mielellä ja se lisää onnellisuutta molemmissa. Ensimmäisessä kuvassa on minun puolisoni toteuttama tämän joulun toivelahja. Hän toteutti toiveeni ja tapetoi keittiöömme uuden tapetin. Samalla hän innostui päivittämään keittiöön uudet välitilalaatat.  Tapetit oli hankittu jo kesällä, mutta välitilalaatat haettiin yhteistuumin työn sopivassa vaiheessa. Keittiön tästä osuudesta myöhemmin lisää. 

Blogitauko on tehnyt tehtävänsä ja on aika palata rakkaan harrastuksen pariin. Valokuvia olen ottanut melkein päivittäin. Elämässä on ollut muita juttuja meneillään, jotka ovat vieneet minua eteenpäin - kohti unelmaa. Minulla on yksi tärkeä tavoite tämän blogin suhteen - en pakota itseäni kirjoittamaan, jos ei ole sanottavaa. 

"Älä pakota asioita tapahtumaan silloin, kun sinä haluat. Anna asioiden tapahtua silloin kuin sinä ja maailma olette valmiita. Ole kärsivällinen." 

Tämän postauksen lainaukset ovat Hidasta elämää, unelmakorteista 2017. Sain ne joululahjaksi. Unelmakorttien tekijä on Hidasta elämää - sivuston perustaja Sanna Wikström.
Tänä jouluna olimme pitkästä aikaa koko loman Suomessa, kotona. Se tuntui hyvältä ja leppoisalta. Kotoilimme ja nautimme ihanasta kodistamme. Jouluaaton ohjelma oli perinteinen: leppoisa aamupäivä joulupuuron voimin.  Jouluaterian soimme tänä jouluna illalla muista aikatauluista johtuen. Joulusauna pihasaunan lämmössä tuntui todella ihanalta - lisäksi saimme lämpimän uintihetken joulusaunan yhteydessä. Illalla kävimme yökirkossa, mikä on perheemme yksi perinteistä.

Tein lomalla joka päivä kattaukset rennon huolellisesti - pienin ja selkein koristeluin. Yhdistelin kaikkia minulle rakkaita astiasarjoja sujuvasti keskenään. Joulukukat ja kynttilät sain lahjaksi. Koristelimme joulun kuten ennenkin - valkoista ja ripaus punaista. Pöytäliinat ovat Hemtexin mallistosta. Kattauksen uutena tulokkaana on Iittalan kastehelmi kakkuvati, joka on yksi suosikkini. Kahvikupit ovat Pentikin Valo-sarjaa.


Tuntui oikein leppoisalta kahvitella fiinisti ja nauttia joulukakkua. Tänä vuonna kokeilimme uusia kakkureseptejä - sekä makeaa että suolaista. Kynttilöitä poltimme päivittäin. Aamut olivat rauhallisia ja pitkiä - lempeitä. "Tämä hetki on avain kaikkiin tuleviin hetkiin: avaa mielesi vastaanottamaan uudet hetket täysin uutena ja ihmeellisenä - täynnä ihmeellisiä mahdollisuuksia. "

(Alemmassa kuvassa näkyy vielä keittiömme ns vanha tapetti.)

Olin aiemmin kääntänyt keittiön pöydän toisin päin. Aluksi se tuntui hassulta, kun olimme niin tottuneita vanhaan. Tykkään niin uudesta keittiöstämme. Puolisoni työskenteli kolmena päivänä (tietysti autoimme, minkä osasimme) ja sai keittiöön aivan uuden ilmeen. Pitkään harkittu tapetti päätyi viimein seinälle. Vanhan irrottaminen oli ehkä vaativin työ, mutta käytimme siinä Tikkurilan tapetinpoistoainetta. Uusi tapetti on Boråstapettien mallistosta, Wonderland. Kiitollinen mieli taitavasta puolisosta ja toivelahjasta. 

Projektimme toimivat siten, että ne suunnitellaan alusta loppuun valmiiksi. Toteutus tapahtuu silloin, kun kaikki ovat sitä mieltä, että vaihtelu virkistää. "Toimi vasta, kun sinusta tuntuu, että asiat ovat jollain tasolla edenneet ilman omaa toimintaasi. Anna asioiden edetä rauhassa ja valmistua ja näyttäytyä. Kun on oikea aika, ilman, että pusket ja pakotat." 

Nyt oli oikea aika -  hetki jolloin yhdessä tekeminen tuntui mukavalta yhdessäololta.
Iloa ja valoa sinun uuteen vuoteen lukijani!

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahdun niistä aina.